תלמדו מהגרמנים!


לא נעים –דווקא אצל הגרמנים פרצת מגיפת חיידק אי-קולי. חיידק שהימצאותו  בירקות מתאימה למדינות מתפתחות המשקות במי שופכין את הגידולים -משהו שמתאים לאזייתים ובמקרה הטוב למדינות אירופה המפגרות השוכנות לחוף ים תיכון. הגרמנים אכן לא איבדו זמן לבטלה ומיד הסתערו על המלפפון הספרדי האומלל ותלו בו את קולר האשמה. מי ששמע גרמנים נוזפים יודע שגם החפים מפשע חשים לפתע אשמים מאד.

כששמעתי את ההאשמות קצת התפלאתי – הרי כל המקרים בגרמניה התגלו, על פי מה שפורסם, בהמבורג. לו היה זה גידול שיובא מארץ אחרת ניתן היה לצפות  לקצת פיזור בנפגעים. טוב- דעתי הפרטית לא חשובה, הספרדים השמידו כמויות עצומות של ירקות ובעקבותיהם גם שאר המגדלות והפאניקה בעיצומה. אם זה ימשיך- הזהירה אשתי- אנחנו מבטלים את הנסיעה המתוכננת ליער השחור.

ולפתע נס גדול- נמצא האשם! באמת לא היה צריך ללכת רחוק וכעת החשודה העיקרית היא חווה לגידול נבטים ליד המבורג. מתברר שתקלות של עולם שלישי יכולות להתרחש גם בעולם הראשון [עיין ערך רמדיה] . עם קצת מזל נגלה שלא רק מדובר בחווה גרמנית מתקדמת לגידול נבטים אלא שבכלל מדובר בנבטים אורגנים המשווקים כמזון בריאות איכותי. אם כך יקרה אוכל לחסוך סעיף יקר ומיותר בתקציב המשפחתי.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • יונה בלבן  On 6 ביוני 2011 at 13:37

    הגל הירוק התחיל בתור אלטרטיבה של אנשים שחשים קירבה גבוהה לטבע.
    ברגע שהירוק (על שלל פתרונותיו) עבר לתיעוש מודרני הוא סובל מאותם מחלות, ואפילו יותר.

    ביצי חופש, תרנגולות פרא, כבשי אחו, ופרות פמיניסטיות – כולם מועדים לבעיות ותחלואה כשמדובר בייצור המוני. גם אצל הגרמנים.

    ואחרי הנאום הזה אני יוצא להביא 5 ליטר חלב עיזים להספיק להכין לבנה לשבועות – משהו אוריגנם. אממ -אורגני.

  • רני  On 6 ביוני 2011 at 17:46

    כל הסיפור עוד לא נגמר. אכן בתיאוריה הקולי מעיד על זיהום במי שופכין. קשה לראות מישהו בגרמניה משקה במי שופכין משום שככלל מערכות המים והשפכים מנותקות וההשקייה היא מכנית וממוחשבת. מי ביוב סותמים מערכות השקייה. צריך להשקיע מאמץ בכדי להשקות בשפכים או במי ביוב. הסיפור הולך ומסתבך. מה שחשוב זה שמרוב עיסוק בביולוגיה מולקולרית כראה יש הזנחה בתברואה מעשית הקפדה על בדיקות מים ומקורות מים רחיצת פירות וירקות רחיצת ידיים וכ"ו וגם באמירות אלו איני בטוח. ראוי לזכור גם שהא. קולי זה הייצור החי הכי הכי הכי מוכר לבני אדם כי הוא היה היסטורית החיידק הכי נפוץ במחקרים של ביולוגיה וגנטיקה מולקולרית. לבעל העיזים הייתי מציע לפסטר את החלב, בזמן האחרון ברוצלוסיס, קדחת מלטה חזר לככב ברשימות משרד הבריאות וגם ליסטריה מצויה בחלב עיזים בישראל.

  • יונה בלבן  On 6 ביוני 2011 at 20:07

    תודה על הדאגה רני, החלב מפוסטר – 75 מעלות למשך 40 דקות.
    הגיע מעיזים שלא משתתפות בייצור המוני. אלה שאוכלות עשב ושואפות אויר הרים.(ואולי גם הפוך).

    ולגבי התפרצויות של חיידקים אלימים- יש מקרים בלתי מוסברים של התפרצות וזמנית ממספר מוקדים, כביכול ללא קשר בינהם. לא יודע כמה שליטה ומידע יש למדענים שלנו על העניין.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s